نوشته‌های این‌جا صرفن دیدگاه نگارنده بوده و لزومن مورد تایید اسلام نیست!

تصویر تو را بهار باید بکشم

مطلب تیتر یک را این‌جا بخوانید

اصرار بر رد صلاحیت‌ها چه معنایی دارد؟

این‌که همه باید تابع قانون باشند و مرجع قانونی تشخیص صلاحیت‌های انتخاباتی شورای نگهبان است از ضروریات ماست. اما در این جهت چند نکته‌ی درخور تأمل به چشم می‌خورد.

1. اصرار بر رد صلاحیت آقای هاشمی رفسنجانی. طبیعی است که اگر مدرک و دلیلی نزد شورای نگهبان برای رد صلاحیت ایشان باشد، باید وظیفه‌شان را انجام دهند. اما قسمت عجیب قضیه، اصرار دوستان بصیر ما بر رد صلاحیت ایشان -آن هم به استناد کهولت سن- است. به این اصرارها 3 ایراد وارد است:

الف: اگر کسی به قانون معتقد باشد و به شورای نگهبان اعتماد داشته باشد -که در ظاهر این دوستان سبقه‌ی دعوت به قانون‌شان سنگین است- نباید برای نهاد قانونی تعیین تکلیف کند. اگر سند و مدرکی که در بررسی صلاحیت‌ها قابل استناد باشد نزد کسی هست، لازم است آن را به شورای نگهبان تسلیم کند. اما تعیین تکلیف و بحث‌های علنی خلاف چیزی‌ست که این دوستان ادعایش را دارند.

ب: در قانون محدودیت سنی برای رییس جمهور تعیین نشده. اما قدرت بر اداره‌ی کشور که لازمه‌ی عقلی است، نیازی به فعالیت فیزیکی چندانی ندارد. این مردم هستند که می‌خواهند رأی بدهند. اگر به آقای هاشمی رأی دادند باید خوب بدانند که نباید منتظر سفر استانی باشند. پس وجهی برای رد صلاحیت نیست.

ج: عده‌ای از بزرگان این قبیله، پیش ار اعلام حضور رسمی آقای هاشمی و با تحلیل عدم حضور ایشان در انتخابات، به شعارهایی مثل «دعوت از هاشمی برای حضور و شکست بزرگ» دست زدند. با این حساب می‌شود تلاش برای رد صلاحیت شدن ایشان را هراس این دوستان نسبت به بر هم خوردن موازنه‌ی انتخاباتی تعبیر کرد.

2. اصرار بر رد صلاحیت آقای رحیم مشایی. نوع افراد اول، در این دسته هم حاضرند. و طبیعتن اشکال اول و سوم گذشته مجددن به این دوستان متوجه است. اما علاوه بر آن استناد ایشان بر عدم صلاحیت آقای رحیم مشایی، نامه‌ی عزل ایشان از سوی رهبری است که بی شک استدلالی واضح البطلان است.

حکم رهبری متوجه عزل ایشان از معاون اولی رییس جمهور است و دلیل این عزل هم به وضوح ذکر شده. «اختلاف و سرخوردگی میان علاقمندان رییس جمهور» به هیچ عنوان این دلیل در مورد ریاست جمهوری خود آن فرد جاری نیست. چرا که بر فرض رأی آوردن وی، یعنی بیش از نصف مردم رأی‌دهنده او را به طور مستقیم انتخاب کرده‌اند. پس دلسردی و تفرقه موضوعی نمی‌یابد.

البته همان طور که ذکر شد، تشخیص این که چه کسانی واجد صلاحیت‌اند با شورای نگهبان است. و فشار بر تأیید یا رد صلاحیت هر فردی خلاف قانون و مذموم است.

اسفندیار رحیم مشایی

انتخابات

انتخابات ریاست جمهوری یازدهم

شورای نگهبان

علی اکبر هاشمی رفسنجانی

۹۲/۰۲/۲۹ موافقین ۰ مخالفین ۰
و آخِرُ دعوانا اَن الحمدُ لله رب العالمین.../طلبه اُ منفی

نظرها : ۵

اینکه مشایی رجل سیاسی نیست و رد صلاحیت وی قطعی است بر هیچکس پوشیده نیست ولی اینکه عده ای نامه بنویسند که فلانی تایید صلاحیت و یا رد صلاحیت بشود هم قابل قبول نیست.
در مورد آقای هاشمی هم به نظرم سن بالا دلیلی بر رد صلاحیت نیست. اگه هاشمی تایید صلاحیت نشه پس کی میخواد تایید صلاحیت بشه. البته این دلیل نمیشه که ما بخوایم به هاشمی رای بدیم چون صلاحیت داشتن با اصلح بودن خیلی فرق داره.
خدا کنه این آقای مشایی رآی نیاره که هی مجبور نشیم تو تلویزیون آقای احمدی نژاد و زیارت کنیم.در مورد آقای هاشمی هم با آقای عارف موافقم.هرچند دور اول که آقای احمدی نژاد و رفسنجانی کاندید شدن بین بد وبدتر مردم از ترس بد ندونسته و نشناخته بدتر و انتخاب کردن.بیچاره مردم! تو هر تاکسی و کنار هر کسی می شینیم فقط حرف از بدبختی و فقط بدبختی!بیچاره مردم!

پاسخ طلبه‌ی اُ منفی:
پاسخ:
البته یه بخشی از مردم معترض‌اند. و همیشه معترض‌اند. چه دولت هاشمی چه دولت خاتمی چه احمدی نژاد. چرا جمهوری اسلامی چه شاهنشاهی...
برای بعضی نق‌نقوها فرقی نمی‌کنه!
سید جواد خراسانی
"اینکه مشایی رجل سیاسی نیست و رد صلاحیت وی قطعی است بر هیچکس پوشیده نیست"
یعنی بر ما که پوشیده ِ، بعد اون وقت یعنی بصیرت‌مون خیلی پایینه؟
یعنی حالا باید چه کار کنیم؟ (اسمایلی در فکر خودکشی و اینا)
----
جالبه این عارفِ عزیز اول میگه برکسی پوشیده نیست(حکم قطعی صادر می کنه)
بعد میگه اینکه نامه بنویسند قابل قبول نیست (یعنی نباید حکم صادر کنند)
!!!
برخی از مردم همیشه معترضن، چون همیشه مشکل داشتن، از نوع اقتصادیش!
اصرار را نمی دانم ولی از نظر شورای نگهبان بسیار خوشحالم.


یا علی مدد...
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.